Vsi vedo, kako pomembno je izvajati varno spolnost in uporabljati zaščito pri seksu z nekom novim. Vendar pa ni veliko razprav o najboljših načinih uporabe zaščite za oralni seks. Ali ste vedeli, da za to vrsto seksa obstaja zaščita?

V tem članku govorimo o različnih možnostih, ki obstajajo kot zaščita za oralni seks. Nato bomo razpravljali o njihovem pomenu in najboljših načinih, kako jih lahko uporabite sebi v prid.

Katere možnosti obstajajo kot zaščita za oralni seks?
Za oralni seks obstajata dve glavni možnosti zaščite, ki delujeta zelo različno. Glede na osebo na kateri boste izvajali oralni seks boste potrebovali:

Kondom
Uporaba kondoma za fafanje deluje na povsem enak način kot uporaba kondoma za prodoren seks.

Dental Dam
Zobne zapore so uporabne za zagotavljanje ovire med osebo, ki izvaja oralni seks in sprejemnikovo vagino/anusom.

girl using protection for oral sex

Ali je pri oralnem seksu priporočljiva zaščita?
Ne manjka pogovorov o pomembnosti uporabe zaščite med spolnim odnosom. Ampak, kdaj ste nazadnje slišali nekoga govoriti o zaščiti med oralnim seksom? Zaradi intimnega stika koža na kožo, do katerega pride med to aktivnostjo, je tveganje za širjenje bolezni zagotovo veliko. Zato večina strokovnjakov priporoča nekakšno pregrado kot zaščito pri oralnem seksu.

Na srečo je v današnjem času na voljo toliko različnih preprostih možnosti zaščite za uporabo v pripravljenih paketih. V oralnem seksu lahko še vedno uživate, če uporabljate kondom ali drugo vrsto zaščite.

Kako pravilno uporabljati zaščito in še vedno uživati ​​v oralnem seksu
Za nekatere ljudi je ena največjih skrbi v zvezi s kondomi ali zobnimi jezi zmanjšana občutljivost. Skrbi jih, da v izkušnji ne bodo tako uživali, kot bi brez ovire ali, da bo uporaba zaščite pokvarila razpoloženje. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov za pravilno uporabo zaščite.

Izkoristite Lubrikant
Lubrikant je lahko zelo koristen za zmanjšanje kakršnega koli trenja med gumijasto površino kondoma in kožo vašega partnerja. Poskusite eksperimentirati z različnimi možnostmi maziva (ste vedeli, da obstajajo maziva z okusom?!), da zmanjšate trenje in povečate pretok. Pri fafanju lahko poskusite dodati tudi lubrikant med kondom in partnerjev penis.

Začnite z delom
Če med oralnim seksom uporabljate samo usta, potem tega ne počnete pravilno. Vaše roke so tukaj vaši najboljši prijatelji! Uporabite jih, da dvignete partnerjevo zadovoljstvo na povsem novo raven. Poskusite jih oviti okoli dna partnerjevega penisa ali jih vstaviti v njeno vagino. Dodatni občutki ju bodo samo še bolj obnoreli in povečali navdušenje med vama.

Poskusite spreminjati pritisk
Medtem, ko je možnost neposrednega stika zmanjšana, ko je dodana zaščita, še vedno obstajajo načini za izboljšanje čutenja. Z jezikom in prsti povečajte pritisk in popolnoma podivjajte svojega partnerja.